Read De dwaas by Kerstin Ekman Free Online


Ebook De dwaas by Kerstin Ekman read! Book Title: De dwaas
The author of the book: Kerstin Ekman
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 6.19 MB
Edition: Uitgeverij Bert Bakker
Date of issue: 1995
ISBN: 9035115015
ISBN 13: 9789035115019

Read full description of the books De dwaas:

Zweden, een duister woud in de vroege middeleeuwen. Daar leeft Skord. Is hij een mens? Nauwelijks. Een trol? Misschien. Skord is onbevangen, slim en nieuwsgierig. Het toeval drijft hem de mensenwereld in. Hij leert hun taal en gaat steeds meer op hen lijken, maar... hij wordt veel langzamer oud dan wie ook en het kost hem moeite om dat te verbergen. Gedurende zijn lange, lange bestaan zoekt hij naar maatschappelijke erkenning, maar iedere keer als dat bijna lukt, komt iemand op de gedachte dat hij geen mens kan zijn en moet hij vluchten - meestal naar de vogelvrije rovers In het' onherbergzame Skule, waar hij ooit onvrijwillig is terechtgekomen.
In zijn leven ontmoet Skord vele mensen en van allen leert hij. Van bedelende kinderen begrijpt hij hoe de mensen de wereld zien, en bij een pionierspastoor doet hij zijn eerste boekenwijsheid op. Later probeert hij als alchimist goud te maken, neemt hij als chirurgijn deel aan de Dertigjarige Oorlog en maakt hij kennis met Linnaeus. Uiteindelijk vat hij een diepe liefde op voor een merkwaardige vrouw. Liever sterft hij dan van haar te worden gescheiden. En daarmee heeft hij het hoogste en wezenlijkste bereikt wat een mens kon bereiken: een ziel. Als zijn geliefde sterft, rest hem niets anders dan terug te keren noor het woud, zijn oorsprong.
De dwaas is een grootse, prachtig geschreven schelmenroman, die meer dan vijfhonderd jaar Europese geschiedenis en cultuur omspant. Tegelijkertijd is het een poëtisch en spiritueel boek over wat een mens tot mens maakt, over het eeuwige verlangen om goud te maken, over een tocht door de onderwereld en de terugkeer op de groene aarde, over de tijd als cirkelgang, over de cultuur die slechts tijdelijk de natuur overwint, en over ware liefde en diepe smart.
Read De dwaas Download De dwaas PDF


Read information about the author

Ebook De dwaas read Online! Kerstin Lillemor Ekman is a Swedish novelist.
She began her career with a string of successful detective novels (among others De tre små mästarna ("The Three Little Masters") and Dödsklockan ("The Death Clock")) but later went on to persue psychological and social themes. Among her later works are Mörker och blåbärsris ("Darkness and Blueberries"), set in northern Sweden, and Händelser vid vatten (translated as Blackwater), in which she returned to the form of the detective novel.
Ekman was elected a member of the Swedish Academy in 1978, but left the Academy in 1989, together with Lars Gyllensten and Werner Aspenström, due to the debate following death threats posed to Salman Rushdie. According to the rules of the Academy, however, she will remain a passive member for the entirety of her life.

Read De dwaas Download De dwaas PDF


Add a comment to De dwaas
Read EBOOK De dwaas by Kerstin Ekman Online free

Download De dwaas PDF: de-dwaas.pdf De dwaas PDF